featured

Sağlık Liyakat -Sen Sendikamız  ile birlikte Sağlık iş kolundaki sendikalar ile ortak dekralasyon açıklaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saglik Liyakat -Sen Sendikamız  ile birlikte Sağlık iş kolundaki sendikalar ile ortak dekralasyon açıklaması;  Biz aşağıda imzaları bulunan sağlık ve sosyal hizmetler hizmet kolunda faaliyet gösteren Sendika Genel Başkanlari olarak ;

Yıllardır ek ödemelerde görmezden gelinen Genel İdare Hizmetleri, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanlarının Covit ile mücadele sürecindeki emekleri de görmezden gelinmektedir. 20 yıldır emeklerinin karşılığını alamadıkları gibi Pandemi ile alakalı olarak dört kez ek ödeme yönetmeliğinde değişiklik yapılarak hesaplama yöntemi değiştirilmesine rağmen, genel idare hizmetleri sınıfına mensup Memur, Teknisyen,Şoför, Hizmetli, Gassal vb. unvanlı çalışanlar ek ödemeden faydalanamamıştır. Sağlık Hizmet Sınıfı çalışanlara mahsuplaşma kaldırıldığı halde diğer sınıflarda mahsuplaşmanın olması da Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Yapılacak yeni bir düzenleme ile, ek ödemeden taban aylıklarının baz alınarak belirleneceği bir oranda faydalanabilmesi sağlanmalı ve mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir.
Yayınlamış olduğumuz denklerasyonu, Sayın Sağlık Bakanımızın dikkatlerine arz ediyoruz.. Saygılarımızla….

Sağlık Liyakat -Sen Sendikamız  ile birlikte Sağlık iş kolundaki sendikalar ile ortak dekralasyon açıklaması
Giriş Yap

Liyakatli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!