featured

%1 lik Sendikalar Tabiriyle Ötekileştirmeyi Asla Kabul Etmiyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Başkanı Mehmet DEMİREL yapmış olduğu açıklamada;

Çalışma Bakanı Vedat BİLGİN’İN Bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada Maalesef Sendikalaşma oranlarının artırması gerektiğini ve Sendikaların yeterince mücadele elde edemediğini , bunun için sendikal teşkilatlanmayı teşvik edecek düzenlemeleri yapmak bizim görevimizdir.

İfadeleri ile sendikanın önemini vurgulayan Sayın Bakımımıza neden 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamuda Resmi faaliyet gösteren sendikalara engel olarak %1 baraj getirerek Demokrasisin anahtarı olan Stk’lara engel oldunuz.

Her konuşmanızda STK’ların önemine dem vururken binlerce üyesi olan merdiven altı söyleminizle sendikalaşmanın önünü kapamadınız mi?
Gerçekten Sendikalaşmaya önem veriyorsanız %1 barajının üstünde ki sendikalara ayrımcılık tanıyarak 400 tl ile tabela sendikacılığının önünü açmadınız mi?
Bir zamanlar Memur -Sen %5 barajı engeline takıldığında nasıl asla kabul edilemez olduğunu belirterek haksızlığı engellemek için meydanlarda ve hukuksal mücadeleyi haykıranlar güç zehirlenmesi ile geçmişini unutanlar şuan sahada demokrasiden söz etmesi inandırıcı gelmiyor.
Buradan Bakanımız Sayın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e bu hatadan dönmesi ile Sendikalaşma önünde ucube olan %1 barajı ortadan kaldırarak Demokrasisinin önündeki engel tarihe karışacaktır.
Çalışma Bakanımıza sesleniyorum neden bizleri %1 STK olarak ötekileştirdiniz ve Merdiven Altı Sendikalar tabirini neden kullandınız?

4688 sayılı yasal ile kurulan ve tüzüklerimiz siz denetlemiyor musunuz ?
Her yıl resmi gazetede sizlerin onayı ile Stk listeleri ile meşrulaştırılmıyor mu ?

%1 Barajı Anayasal eşitlik ilkesine aykırı değil midir ?
Neden Kamu Çalışanların sesi olan STK’lar dan rahatsız oldunuz.

Yetkili Sendikanın koltuğunu korumak için bu yanlıştan ivedi olarak vazgeçilmelidir.
Özür diliyoruz amma Sağlık Liyakat-Sen olarak doğruyu söylemekten asla vaz geçmeyeceğiz.

%1 lik Sendikalar Tabiriyle Ötekileştirmeyi Asla Kabul Etmiyoruz
Giriş Yap

Liyakatli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!