featured

2021 Sağlıkçıların Yılı. YALAN OLDU!!!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Liyakat-Sen Genel Başkan Vekili Murat YILDIZ Yaptığı basın açıklamasında;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı açıklamada, “Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge olarak 13 bindi, 33 bine; uzman hekimler, diş hekimler dahil olmak üzere 17 bindi, 40 bin ek göstergeye çıkmış oluyor. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira. Sabit ek ödeme de genel bütçeye aktarılıyor” demişti.

Sağlık Liyakat-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz.

Aslında meselenin doktor maaşlarına yapılan zamdan ziyade hekim dışı sağlık personelinin yok sayılması olduğu görülmektedir.

Sağlık Bakanımızın sadece hekimlerimize 2500-5000₺ arasında zam yapılacağı açıklaması iş barışı açısından sahayı olumsuz etkileyecektir. Bir ekip işi olan sağlık. Hekim , hekim dışı diye ayrıştırılmasını asla kabul edemeyiz.

Hekim dışı sağlık çalışanları bu ülkenin görülmeyen yüzüdür bunu ise en çok Pandemi döneminde hissettik, zira Bakanımız Sağlık Bakanı değil doktor bakanı gibi aldığı kararlardan vazgeçmeli dönüşmeli zam tüm sağlıkçıları kapsayacak şekilde revize edilmelidir.

Ancak o zaman Doktor Bakanı değil Tüm Sağlık çalışanların Sağlık Bakanı olabilir.

2021 Sağlıkçıların Yılı. YALAN OLDU!!!
Giriş Yap

Liyakatli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!