featured

2019 temmuz ayı zamlı maaşlar ne zaman kesinleşecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

[ad_1]


2019 YILI TEMMUZ AYI MAAŞ MİKTARLARI NE ZAMAN KESİNLEŞECEK? Devlet memurlarının 15 Temmuz 2019 tarihinde ne kadar maaş alacakları henüz kesinlik kazanmadı.

2019 yılı Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, Devlet memurlarının 15 Temmuz 2019 tarihinde alacağı zamlı net maaş miktarları da netlik kazanacak.

Kamu görevlilerinin aylık ücretlerine, 2019 yılının ikinci yarısı için %5 oranında genel maaş zammı yapılacak ve 2019 yılı ilk altı aylık dönemi enflasyon oranının %4’ten fazla çıkması halinde aradaki fark da maaş zammı oranına eklenecek.

Öte yandan, Temmuz maaş zammı oranı ne kadar olursa olsun, yararlanılan asgari geçim indirimi tutarları değişmeyecek.

Enflasyon rakamları memur maaşını etkileyecek

Toplu Sözleşme hükümlerine göre; kamu görevlilerinin maaşlarına 2019 yılının ilk yarısı için yapılan %4 oranındaki maaş zammının, yılın aynı dönemine (1 Ocak-30 Haziran) ilişkin enflasyon oranının altında kalması durumunda, aradaki fark 1 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olarak yapılacak olan %5 oranındaki maaş zammına eklenecek.

Buna göre, memurların ücretlerine Temmuz ayında enflasyon farkı artışı yapılabilmesi için, 2019 yılı ilk altı ayı sonunda enflasyonun %4’ten fazla olması gerekiyor.

2019 yılının ilk altı aylık dönemine ilişkin enflasyon rakamlarının nasıl çıkacağı, 3 Temmuz Çarşamba günü TÜİK tarafından yapılacak açıklamayla öğrenilecek.

Öte yandan, 2019 yılının ilk yarısının 5 aylık dönemine bakıldığında, kamı görevlilerinin ücretlerine enflasyon farkı artışı yapılması kesin gibi görünürken, bu zammın %1 ila %1,5 aralığında olması bekleniyor.

6 aylık enflasyon oranının %5 – %6 aralığında çıkması durumunda (5 aylık enflasyon oranı %4,99 olarak gerçekleşmiş bulunuyor), kamu görevlilerinin ücretlerindeki toplam artış oranı da %6 – %7 aralığında olacak.

Buna göre, kamu görevlilerinin 15 Temmuz 2019 tarihinde alacakları zamlı maaş miktarının kesin olarak bilinebilmesi için 3 Temmuz 2019 Çarşamba gününü beklemek gerekecek.

memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER’DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

[ad_2]

2019 temmuz ayı zamlı maaşlar ne zaman kesinleşecek?
Giriş Yap

Liyakatli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!