featured

3600 ek gösterge bilmecesi!..

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

600 ek gösterge bilmecesi!..

Anasayfa » YAŞAM TARZI » Yemek » EKONMİ » EKONOMİ » 3600 ek gösterge bilmecesi!..

3600 ek gösterge bilmecesi!..

EKONOMİELEŞTİRİGENELGÜNCELSAĞLIK SENDİKALARISENDİKA HABERLERİSENDİKAL HABERLER

19.06.2022

Sağlık Liyakat-Sen Genel Başkanı Mehmet DEMİREL yapmış olduğu açıklamada; Sayın Çalışma bakanı 3600 ek gösterge ile alakalı 6 Haziran 2022 tarihinde TRT 1 de yapmış olduğu canlı yayın programda 1. Dereceye gelmiş lisans mezunu Genel İdare Çalışanları dahil olmak üzere tüm kamu çalışanları 3600 ek göstergeden faydalanacak dedi.

“Sayın bakanım bu dediğiniz 1. Derecede lisans mezunu G.İ.H çalışanına bir tane örnek verebilir misiniz?”

Şayet kastınız Kaymakam, Vali, Daire Başkanı, Genel Müdür yardımcısı ve Genel Müdür ve üst düzeyde görev yapan kamu çalışanları ise zaten bunların ek gösterge katsayıları siz bu açıklamayı yapmadan öncede 3600 ve üzerindeydi.

Sağlık iş kolunda çalışan Hemşire lisans mezunu ve 1. Derecede olanların tamamı 3600 ek göstergeden yararlanacak. Velev ki 4 yıllık hemşirelik bölümü mezunu bile olmasa dedi.Biz hemşireleri neden işletme yada iktisat fakültesi okudun diye cezalandiramayiz şeklinde ifadeler kullandı.

Peki sayın bakanım sağlık bakanlığında çalışan 36 branşta meslek grubu var. Örneğin ebeler, fizyoterapisler, Radyoloji ve laboratuvar G.İH çalışanları vs. çalışanları bunların büyük bir kısmı da lisans mezunu bu meslek grubu çalışanları da 3600 ek göstergeden yararlanacak mı?

Sağlık bakanlığında çalışan üç meslek grubu Doktor, Diş hekimi ve Hemşireler dışında çalışanlar sizin tabirinizle cezalandırılmış olmuyorlar mı? Siz bu uygulama sayesinde Sağlıklı bakanlığında çalışan 33 meslek grubunu cezalandirmis olmuyor musunuz? Bunların günahı ne?

Günahı ve sevabı ile bu 3600 ek gösterge çalışması sayın çalışma bakanı ve bakanlık bürokratlarına aittir. Çünkü 3600 ek gösterge çalışmasında yetkili konfederasyon ilk etapta mutfak çalışmalarının içinde olmasına rağmen, sayın bakanın takdiri ile denklem dışına çıkarılmıştır. Her ne kadar yetkili konfederasyon, çıkan bu garabet 3600 ek gösterge açıklamasının ardından sahiplenerek, bu bizim teklifimizi dedikten sonra, bizzat Yetkili konfederasyon genel başkanı ek gösterge basamak oranları artırılmalıdır. 3600 ek göstergeden lisans mezunu 1. Dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının faydalanıp faydalanmayacağı hakkında henüz tam net birşey söylemek mümkün değildir. Şeklinde konuştuktan sonra ise Büro-memursen genel başkanı açıklanan 3600 ek göstergede şube müdürü, araştırmacı ve şefler yok dolayısıyla bu açıklama kabul edilemez şeklinde ifadede bulundu.Hani bu teklif Memur-senin teklifiydi?

Sayın bakanım 3600 ek gösterge devrim niteliğinde bir çalışma diye açıklamasında 3600 ek gösterge gündeme geldiği ilk günden itibaren Din görevlisi, öğretmen, polis ve hemşire dışında hiç bir kimseyi kapsamadiğıni, bu dört meslek grubu dışında çalışanlara mevcut ek gösterge rakamının üzerine 600 puan ilave edileceğini üzülerek müşahede etmiş olduk.

Sayın bakanım sizin devrim dediğiniz çalışmadan yukarıdaki 4 meslek grubuna sadece 600 ek gösterge verilecek bununda memura mali olarak maaşlarına katkısı sadece 120 liradır. Siz halen buna devrim niteliğinde bir çalışma diyorsanız. Büyük geçmiş olsun.”Dağ fare doğurmuştur” Nokta…

Buradan ….

Yetkili konfederasyona buradan sesleniyorum!.. Sendikacılık ciddi bir iştir. Algı ve olgularla yapılmaz. Dündür bugün bugün siyaseti yanlış bir uygulama tarzıdır. Biz liyakat sağlık sendikası olarak 3600 ek gösterge ile alakalı sürecin başından beri “lisans mezunu olan ve 1. Derecede çalışanların tamamına verilmelidir.” Dedik halen aynı görüşümüzde ısrar ediyoruz.
Saygılarımızla…

https://saglikcalisanlarininsesi.com/3600-ek-gosterge-bilmecesi/
3600 ek gösterge bilmecesi!..

Giriş Yap

Liyakatli Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!